Porošenko: Rusija može da napadne Finsku i Baltik

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko izjavio je da je moguće da Rusija napadne zemlje Baltika, Finsku i zemlje koje izlaze na Crno more.

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.08.2015.

21:10

Default images
Foto: Beta/AP

On takođe tvrdi da Ukrajina ne vodi građanski rat, već rat za “demokratiju, slobodu i sigurnost Evrope“, prenosi "Sputnjik".

Njegovi komentari usledili su nakon navođenja da se oko 9.000 ruskih vojnika nalazi na teritoriji Ukrajine.

Pre nekoliko dana, pre Porošenkove izjave, Ministarka spoljnih poslova Estonije Marina Kaljurand izjavila je da Rusija jeste pretnja za tu zemlju.

“Da li je moguće da napadne Finsku? Jeste. Da napadne zemlje Baltika? Da. Zemlje oko Crnog mora? Da“, naveo je Porošenko u intervjuu za austrijski list.

On tvrdi da je Estonija kontradiktorna u svojim tvrdnjama, čija je Ministarka inostranih poslova prethodno izjavila da Rusija ne predstavlja pretnju za baltičke zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: