Nove žrtve sukoba u Ukrajini

U sukobima ukrajinskih vojnika i proruskih aktivista za poslednja 24 časa poginula su četiri ukrajinska vojnika, a 15 njih je ranjeno.

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.08.2015.

16:07

Default images
Foto: Gettyimages

Portparol ukrajinske vojske Andrij Lisenko rekao je da su proruske snage pucale iz teškog naoružanja koje je zabranjeno prema mirovnom sporazumu i opisao situaciju u Donjecku kao izuzetno napetu.

Prema njegovim rečima, borbe uz povremenu upotrebu tenkova i artiljerije traju non-stop.

Predstavnici Ukrajine, Rusije i proruskih snaga danas bi trebalo da se sastanu u Minsku kako bi razgovarali o primeni primirja dogovorenog Minskim sporazumom u februaru.

Upkos primirju, tokom jula je poginuo 29 ukrajinskih vojnika, a 175 njih ranjeno, dok proruske snage tvrde da je u napadima ukrajinske vojske poginulo 22 civila i proruskih aktivista, dok je njih 29 ranjeno, navodi Rojters.

Od kada su u aprilu prošle godine izbili sukobi na istoku Ukrajine poginulo je više od 6.500 osoba.

Broj napada je smanjen od kada je u februaru potpisan sporazum o prekidu vatre u Minsku, ali se obe strane međusobno optužuju za kršenje primirja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: