Holandija od RT traži dokaze o oborenom avionu

Holandija je zatražio je od televizije "Raša trudej" delove "boinga" koji je oboren na istoku Ukrajine, a koji su bili prikazani u dokumentarnom filmu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.08.2015.

15:39

Default images
Foto: Beta/AP

Predstavnica Saveta bezbednosti Holandije Sara Verna ovo je zatražila u pismu televiziji "Raša tudej".

"Sa velikim interesovanjem smo pogledali vaš dokumentarni film 'MH-17: Godina ćutanja'. 'Raša tudej' pokazuje u njemu deo krova kabine pilota koji je pronađen oko Petropavlovke. Želeli bismo uzeti te elemente i preneti ih u Holandiju, kako bi ih Savet bezbednosti mogao iskoristiti za istragu i rekonstrukciju događaja", navodi se u pismu.

Savet bezbednosti Holandije obratio se televiziji "Raša trudej" sa molbom da dobije fragmente malezijskog "boinga" koji je pao pre godinu dana na istoku Ukrajine, a koji su bili prikazani u dokumentarnom filmu, preneo je danas Sputnjik.

Avionska nesreća "boinga 777" malezijske avio-kompanije, koji je leteo na liniji Amsterdam - Kuala Lumpur, dogodila se 17. jula 2014. godine na istoku ukrajinske Donjecke oblasti, u rejonu sela Grabovo, nedaleko od grada Torez, u blizini granice sa Luganskom oblašću, u području oružanog sukoba na istoku zemlje.

U avionu se nalazilo 283 putnika i 15 članova posade i niko nije preživeo.

Ukrajinske vlasti su za nesreću okrivile samoproglašene republike na istoku Ukrajine, dok su one izjavile da ne raspolažu sredstvima koja bi mogla oboriti avion sa takve visine, naveo je Sputnjik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: