Jahjaga pozdravlja odluku parlamenta o sudu za OVK

Kosovska predsednica Atifete Jahjaga pozdravila je usvajanje ustavnih amandmana koji će omogućiti formiranje Specijalnog suda i ispunjenje međunarodnih obaveza.

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.08.2015.

23:19

Default images
Foto: Beta, AP

Jahjaga je u saopštenju navela da smatra da osnivanje Specijalnog suda, zasnovanog na zakonu, pokazuje posvećenost Kosova principu pravde za sve, objavljeno je na sajtu kosovske predsednice.

Ona je istakla da će se Specijalni sud baviti optužbama iz izveštaja Saveta Evrope i "neće presuđivati o našim kolektivnim naporima za oslobođenje", navodi se u saopštenju.

Kosovska skupština usvojila je popodne ustavne amandmane, koji će omogućiti formiranje Specijalnog suda za zločine OVK.

Od ukupno 120 poslanika, u sali je bilo 88 poslanika, a za usvajanje amandmana glasala su 82, pet poslanika je bilo protiv, a jedan je bio uzdržan.

Skupština Kosova, pod velikim pritiskom SAD i EU, usvojila je ustavne promene kojima se otvaraju vrata za formiranje specijalnog suda za OVK.

Zamenik premijera Kosova Branimir Stojanović izjavio je da je zadovoljan usvajanjem amandmana koji su otvorili put za formiranje Specijalnog suda.

Skupština Kosova po ubrzanoj proceduri je razmotrila i u načelu usvojila predlog Zakona o specijalnom sudu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: