Priština: Usvojen Zakon o specijalnom sudu

Skupština Kosova po ubrzanoj proceduri je razmotrila i u načelu usvojila predlog Zakona o specijalnom sudu.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 03.08.2015.

22:23

Default images
Foto: Beta/AP

Za usvajanje zakona su glasala 73 poslanika, dok je samo jedan glasao protiv. Sednici ne prisustvuju poslanici opozicije.

Prethodno je Vlada Kosova usvojila predlog Zakona o specijalnom sudu i predlog Zakona o pravnoj zaštiti i finansijskoj podršci osobama optuženim u sudskim procesima pred Specijalnim sudom.

Zamenik premijera Kosova sa Srpske liste, Branimir Stojanović je jedini glasao protiv predloga Zakona o pravnoj zaštiti i finansijskoj podršci osoba optuženih u sudskim procesima pred Specijalnim sudom.

Kosovski parlament usvojio je popodne ustavne amandmane, čime je otvoren put za formiranje Specijalnog suda za zločine OVK.

Od ukupno 120 poslanika, u sali je bilo 88 poslanika, a za usvajanje amandmana glasala su 82, pet poslanika je bilo protiv, a jedan je bio uzdržan.

Skupština Kosova, pod velikim pritiskom SAD i EU, usvojila je ustavne promene kojima se otvaraju vrata za formiranje specijalnog suda za OVK.

Zamenik premijera Kosova Branimir Stojanović izjavio je da je zadovoljan usvajanjem amandmana koji su otvorili put za formiranje Specijalnog suda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: