"Odluka o sudu doneta pod međunarodnim pritiskom "

Zamenik premijera Kosova Branimir Stojanović izjavio je da je zadovoljan usvajanjem amandmana koji su otvorili put za formiranje Specijalnog suda.

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.08.2015.

20:25

Default images
Foto: Beta

“Naravno da smo zadovoljni, bilo je neizvesno do samog kraja. Do poslednjeg trenutka nismo znali da li ćemo imati dovolno glasova“, rekao je on.

On je za B92 naveo da se nada da će na večerašnjoj sednici biti usvojen i Zakon, kao i da je na donošenje odluke bitno uticala međunarodna zajednica.

“Sasvim je jasno da je ova odluka doneta pod pritiskom međunarodne zajednice. Bez sprovođenja te obaveze nije se moglo napredovati“, ocenio je Stojanović.

Stojanović se osvrnuo i na pretnje koje su bile upućene poslanicima Srpske liste, te naveo da se uopšte ne plaši pretnji.

“Naša obaveza je da branimo interese našeg naroda, vodi se istraga, nadam se da će biti rezultata. Verujem da je danas urađena velika i važna stvar“.

Skupština Kosova, pod velikim pritiskom SAD i EU, usvojila je ustavne promene kojima se otvaraju vrata za formiranje specijalnog suda za OVK.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: