"Vlasnik 'Barcina' sam sebi rentirao autobuse"

Vladimir Bogićević, vlasnik "Barcino tursa", je i suvlasnik firme "Holidejs4ju" koja je iznajmljivala autobuse njegovoj turističkoj agenciji, tvrde "Novosti".

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.08.2015.

18:10

Default images
Foto: Tanjug

Posle izveštaja Saobraćajne inspekcije, koja je mesec dana ispitivala okolnosti pod kojima se dogodila nesreća autobusa agencije "Barcino turs", Turistička inspekcija podnela je predlog da se ovoj agenciji oduzme licenca.

Međutim, vlasnik agencije Vladimir Bogićević kaže da na njegovu adresu još nije stiglo nikakvo obaveštenje. “Turistička agencija ‘Barcino turs’ u svom vlasništvu ne poseduje autobuse niti ih je ikada posedovala. Pomenuti autobus je bio iznajmljen od firme ‘Holidejs4ju’ i na sebi je imao samo reklamu ‘Barcino tursa’. Samim tim ne postoji nikakva mogućnost za oduzimanje licence za rad ‘Barcino tursu’ zbog navodnih propusta drugog pravnog lica, u ovom slučaju navodnih propusta prevoznika”, tvrdi Bogićević.

Međutim, kako navode Novosti, prema podacima Agencije za privredne registre Vladimir Bogićević upisan je kao suvlasnik firme "Holidejs4ju" na čijem sajtu piše da iznajmljuje autobuse.Takođe, Bogićević ima dve turističke agencije "Barcino": jedna je osnovana 2005. i druga 2014. godine.

Osim toga, Bogićević je, kao vlasnik agencije, godinama prijavljivao godišnju dobit od 200.000 do 400.000 dinara.

Turistička agencija "Barcino turs" moraće da ispuni sve ugovorene obaveze i realizuje prethodno ugovorena putovanja uprkos tome što je Turistička inspekcija podnela predlog za oduzimanje licence.

Novosti” ističu i da je zanimljivo da je "Barcino turs" godinama imao po pet, šest i najviše 11 prijavljenih zaposlenih, a ima četiri poslovnice u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: