Valjevo: Do sada 40 prijava o šteti nakon grada

Građani Valjeva do sada su podneli 40 prijava o nastaloj šteti nakon grada i kiše koji su u nedelju zahvatili teritoriju grada i 13 sela.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 03.08.2015.

17:40

Default images
Foto: Thinkstock

Nadležne komisije obaviće njihovu preliminarnu procenu počev od 4. avgusta, saopštila je Gradska uprava Valjeva.

Kako se navodi u saopštenju, do kraja dana biće normalizovano snabdevanje električnom energijom, a JKP "Vidrak" će završiti čišćenje lišća sa kolovoza kako bi preduzeće "Vodovod-Valjevo" mogao da nastavi sa čišćenjem slivnika radi nesmetanog funkcionisanja atmosferske kanalizacije.

Snabdevanje vodom na teritoriji grada Valjeva je stabilnije u odnosu na prethodni period.

Tokom jučerašnjeg nevremena sa 37 lansirnih stanica ispaljene su 102 protivgradne rakete, od kojih je 17 na teritoriji grada Valjeva.

U skladu sa Programom korišćenja sredstava za preduzimanje preventivnih mera za smanjenje rizika od elementarnih nepogoda u 2015. godini, grad Valjevo je sproveo postupak javne nabavke protivgradnih raketa i od HK "Krušika", kao najpovoljnijeg ponuđača, biće nabavljeno 37 protivgradnih raketa.

Ove protivgradne rakete biće predate Sektoru za vanredne situacije - Radarskom centru "Blizonjski vis", koji će ih raspodeliti po protivgradnim stanicama.

Grad Valjevo će najkasnije do 7. avgusta isplatiti naknade protivgradnim strelcima u jednokratnom neto

Posle grada veličine oraha, Valjevo je sinoć oko 20 časova pogodilo olujno nevreme, a vetar, koji je duvao brzinom od 98 kilometara na sat, oborio je veliki broj stabala.

Valjevski vatrogasci tokom noći imali su pune ruke posla, jer su sklanjali drveće koje je palo na automobile i dalekovode, od kojih su neki u prekidu.

Olujni vetar polupao je i crepove, a grad je razbio prozore na mnogim kućama i stanovima, dok su oštećeni i pojedini automobili, koji su bili parkirani na otvorenom prostoru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: