Sa "Bukulje" ispaljeno više od 200 raketa

Sa radarskog centra "Bukulje" sinoć je ispaljeno više od 200 raketa.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 03.08.2015.

15:22

Default images

U nevremenu praćenom olujnim vetrom i grmljavinom, koje je juče zahvatilo opštinu Topola i njenu okolinu, nije pričininjena velika materijalna šteta zahvaljujući dejstvovanju sa radarskog centra "Bukulja", ali su protivgradne stanice praktično ispražnjene, izjavio je danas Tanjugu predsednik Skupštine opštine Dragan Jovanović.

Prema njegovim rečima, nevremenom je bilo zahvaćeno dve trećine teritorije koju pokriva radarski centar "Bukulja", zbog čega su sa 67 protivgradnih stanica ispaljene 202 rakete.

"Opština Topola je za stanice na svom području danas nabavila 20 rekate i molimo boga da nas nevreme opet ne zahvati", rekao je Jovanović.

On je dodao da je olujni vetar u jučerašnjem nevremenu nosio crep sa krova pojedinih kuća, kao i da su neka sela ostala bez struje, ali da je od jutros snabdevanje električnom energijom uredno.

Radarski centar Bukulja brani teritorije opština Topola, Arandjelovac, Gornji Milanovac, Smederevska Palanka, Smederevo, Velika Plana, Sopot, Lazarevac, Mladenovac, Grocka, Barajevo, Ljig.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: