Posle grada, oluja obarala drveće u Valjevu

Posle grada veličine oraha, Valjevo je sinoć oko 20 časova pogodilo olujno nevreme, a vetar je oborio veliki broj stabala.

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.08.2015.

12:15

Default images
Foto: Tanjug/Arhiva

Valjevski vatrogasci tokom noći imali pune ruke posla, jer su sklanjali drveće koje je palo na automobile i dalekovode, od kojih su neki i dalje u prekidu.

Olujni vetar, koji je duvao brzinom od 98 kilometara na sat, polupao je i crepove, a grad je razbio prozore na mnogim kućama i stanovima, dok su oštećeni i pojedini automobili, koji su bili parkirani na otvorenom prostoru.

Valjevski vatrogasci tokom noći imali pune ruke posla, jer su sklanjali drveće koje je palo na automobile i dalekovode, od kojih su neki i dalje u prekidu.

Olujni vetar polupao je i crepove, a grad je razbio prozore na mnogim kućama i stanovima, dok su oštećeni i pojedini automobili, koji su bili parkirani na otvorenom prostoru.

Zbog olujnog vetra prijavljen je veliki broj pojedinačnih kvarova na elektromreži, a bez struje su trenutno potrošači u jednom delu Sedlara, kao i oni koji se strujom snabdevaju sa dalekovodnog pravca Pričević-Stave, prenosi Radio Patak.

Ekipe Elektrodistribucije su na terenu i otklanjaju kvarove.

Član Gradskog veća Nikola Radojičić kaže da Valjevci od jutros nastavljaju da prijavljuju štetu.

"Svi koji su oštećeni potrebno je da lično dođu na pisarnicu u Gradsku upravu i prijave štetu", kaže Radojičić za portal ugradu.info.

Najviše su pogođena valjevska sela Zlatarić, Stave, Beomužević, Vragočanica i Kunice, u kojima su delimično oštećene žitarice i voćne kulture.

U jučerašnjem nevremenu ispaljeno je svih 40 raketa sa protivgradnih stanica kojima koordinira Centar za protivgradnu zaštitu RHMZ Srbije.

Radojičić podseća da je grad u julu doneo odluku o nabavci novih protivgradnih raketa i plaćanju strealaca, objašnjavajući da to nije bilo moguće ranije, pošto je država, pre promene zakona, praktično zakočila ceo sistem protivgradne odbrane onemogućivši lokalne samouprave da samostalno nabavljaju rakete.

Po novoj odluci grada oni će dobiti po 27.000 dinara za sezonu odbrane koja praktično traje od 1. aprila do 10. oktobra.

"Danas potpisujemo ugovor sa "Krušikom" o kupovini raketa i za milion dinara koliko smo opredelili biće kupljeno 37 protivgradnih raketa. Nemamo novca da bismo mogli da kupimo više", kaže Radojičić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: