DS: SNS širi govor mržnje

Pokrajinski odbor DS u današnjem saopštenju za javnost opružio je SNS da od svog osnivanja širi govor mržnje.

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.08.2015.

16:30

Default images

Kako se navodi, to je kulminiralno 1. avgusta kada je u saopštenju SNS-a navedeno da "Bojan Pajtić bez imalo stida otima novac čak i od dece sa posebnim potrebama".

Vojvođanske demokrate saopštavaju da neprekidno "papagajsko ponavljanje SNS o nekakvoj pljački u Razvojnoj banci Vojvodine" niko ne shvata ozbiljno i da se "neumesno prozivanje Bojana Pajtića na račun izgleda i izbora mesta letovanja sa porodicom prihvata kao uobičajeno nekulturno ponašanje primitivaca iz devedesetih".

"Besramna laž o otimanju novca od dece sa posebnim potrebama predstavlja čist beskurpulozan govor najotrovnije mržnje. Ono što najviše zabrinjava je to što je takvo saopštenje SNS prošlo bez ikakve reakcije nadležnih institucija, zaštitnika ljudskih prava i civilnog sektora", kaže se u saopštenju.

Iz Demokratske stranke najavljuju da će pomenuto saopštenje Srpske napredne stranke proslediti svim relevantnim domaćim i međunardnim činiocima koje se bave civilnim društvom, građanskim i ljudskim vrednostima i da će zatražiti komentar stanja u društvu gde je moguće, kako se kaže, "bez ikakvih posledica, iznositi ovakve tvrdnje".

DS na kraju saopštenja navodi da će pomenutim institucijama postaviti pitanje da li smatraju da se može izreći "gnusnija i otrovnija laž od tvrdnji o otimanju od dece sa posebnim potrebama" i da li postoji granica iza koje se politika pretvara u mržnju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: