Malezija: Pomoć u nalaženju delova nestalog aviona

Malezijski zvaničnici su saopštili da će zatražiti pomoć od teritorija blizu ostrva Reinion gde je pronađen deo koji bi mogao da pripada nestalom avionu.

Izvor: B92

Nedelja, 02.08.2015.

16:04

Default images
Foto: Screenshot

Novi deo, koji je pronađen blizu tog francuskog ostrva u zapadnom delu Indijskog okeana, ne pripada nestalom avionu, već je reč o "običnim merdevinama", izjavio je za AP generalni direktor malezijskog Civilnog vazduhoplovstva Azharudin Abdul Rahman.

"Čitao sam po svim medijima da je reč o delu vrata. Proverio sam, međutim, sa Civilnim vazduhoplovstvom, i ljudima na terenu na Reinionu, i to su samo obične merdevine", rekao je Rahman.

Malezijsko ministarstvo saobraćaja potvrdilo je da deo krila pronađen u sredu kod francuskog ostrva pripada "boingu 777", što su verifikovali francuski zvaničnici, zajedno sa predstavnicima kompanije "Boing", američke Nacionalne uprave za bezbednost saobraćaja i malezijskim timom.

Stručnjaci vojnog instituta blizu Tuluza počeće istragu u sredu, saopštila je kancelarija tužioca u Parizu.

U ponedeljak, istražni sudija će se sastati sa malezijskim zvaničnicima i predstavnicima Francuske agencije za bezbednost u aviosaobraćaju (BEA), navela je američka agencija.

Avion kompanije "Malezija erlajnz", na letu MH370, sa 239 putnika i članova posade, nestao je 8. marta 2014. godine, pošto je skrenuo sa kursa iz Kuala Lumpura prema Pekingu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: