Objavljen snimak pada helikoptera u Rusiji

Ruski vojni helikopter Mi-28N srušio se na aeromitingu u gradu Rjazanu, tokom akrobatskog leta izvedenog u sklopu prve vojne Olimpijade u Rusiji.

Izvor: B92

Nedelja, 02.08.2015.

12:06

Default images
Foto: Screenshot

Jedan pilot je u toj nesreći poginuo, dok je drugi spasen i njegovo zdravstveno stanje je zadovoljavajuće, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

U međuvremenu pojavio se i snimak pada helikoptera na aeromitingu.

Tokom izvođenja akrobatske tačke, helikopter koji pripada letačkoj akrobatskoj grupi "Berkuti" (Zlatni orlovi) se iznenada nagnuo u stranu i počeo nekontrolisano da gubi visinu.

Letelica je pala u šumu nedaleko od aerodroma i po udaru o zemlju se zapalila. Vatrogasci su brzo stigli na mesto nesreće i ugasili vatru.

Zasad nema zvaničnih informacija o tome da li su oba pilota preživela nesreću, a preliminarni izveštaji ukazuju na to da se jedan pilot spasao. . .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: