Samoubilački napad u Turskoj, poginula dva vojnika

Kurdski pobunjenici su se jutros zaleteli poljoprivrednim vozilom punim eksploziva u stanicu vojne policije na istoku Turske, pri čemu su poginula dva vojnika.

Izvor: B92

Nedelja, 02.08.2015.

10:30

Default images

Povrešđena su 24 turska vojnika, saopštile su lokalne vlasti.

Militanti Radničke partije Kurdistana (PKK) su upotrebili čak dve tone eksploziva u napadu na stanicu vojne policije na autoputu u blizini grada Dogubajazit u provinciji Agri, u blizini turske granice sa Iranom, prenela je agencija AP.

Eksplozija je značajno oštetila zgradu vojne policije, a povredjeni vojnici su prevezeni u bolnicu, nakon čega više ništa nije objavljeno o njihovom stanju.

U Turskoj se poslednjih nedelju dana razbuktalo nasilje izmedju turskih vlasti i Kurda, koje preti da okonča krhki mirovni proces pokrenut 2012. godine.

Turske vlasti gotovo svakodnevno vrše vazdušne napade na položaje PKK na severu Iraka, dok kurdski pobunjenici napadaju položaje turskih bezbednosnih snaga. U tom nasilju su dosad poginule najmanje 24 osobe, većinom vojnici.

Turska državna agencija Anadolija je juče javila da je u vazdušnim napadima na ciljeve PKK na severu Iraka poginulo oko 260 pobunjenika. PKK nije ništa saopštio, ali su kurdski aktivisti naveli da je u tim napadima uništeno najmanje šest kuća u gradu Zargel, pri čemu je poginulo osam, a povredjeno 12 civila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: