Požari besne širom Kalifornije

Požari koji besne u šumama širom Kaliformije, šire se i dalje, a do sada je jedan vatrogasac izgubio život, izgorelo je dvadesetak kuća.

Izvor: B92

Nedelja, 02.08.2015.

10:00

Default images

Na hiljade ljudi je bilo prisiljeno da pobegnu, dok se nastavlja bitka protiv vatre i sa zemlje i iz vazduha.

Portparol Ministartsva za šume i zaštitu od požara Daniel Berlant je saopštio da duž severne Kalifornije, od subote gori 21 veliki požar, od kojih su neki izazvani gromovima. Oko 8.000 vatrogasaca se bori da ugasi plamen, što je izuzetno teško, posle nekoliko godina suše u Kaliforniji, prenosi AP.

To je pirmoralo guvernera Kalifornije Džerija Brauna da objavi vanredno stanje u zemlji i da pošalje kalifornijsku nacionalnu gradu da pomaže u zaustavljanju katastrofe. Berlant je rekao da se očekuje da će se opasnost nastaviti do kraja vikenda, a očekuje se i više grmljavine.

Vatrogasac Dejvid Rul iz Južne Dakote izgubio je život u požaru, koji je izbio u četvrtak i brzo se kretao kroz nacionalni park Modok, oko 100 milja južno od Oregona.

On je bio u vozilu, tažeći način kako da se bori protiv vatre, kada su kolege izgubile kontakt s njim, a njegovo telo je pronadjeno u petak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: