Rekordan broj prolazaka na Bubanj potoku

Kroz naplatnu stanicu Bubanj Potok na auto-putu, od petka u 7 časova ujutru do nedelje u 19 časova prošlo je 158.914 vozila.

Izvor: B92

Nedelja, 02.08.2015.

23:03

Default images
Foto: Thinkstock

Time je ostvaren najveći broj prolazaka otkad postoji ova naplatna rampa, saopštilo je večeras Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Za protekla tri dana, kroz četiri najprometnije naplatne stanice u Bubanj Potoku, Nišu, Šidu i Šimanovcima, prošlo je ukupno 392.812 vozila, što je rekordan broj od kad se naplaćuje putarina u Srbiji, kaže se u saopštenju.

Rekordnom rezultatu doprinela je, kako se navodi, dobra organizacija rada naplatnih stanica i uvođenje vanrednog režima rada u toku letnje sezone, na kojima je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture insistiralo.

Naplatna stanica u Bubanj Potoku, navodi ministarstvo, primer je dobre organizacije u uslovima letnje sezone i smene turista, jer je otvoreno svih 15 prolaza i zahvaljujući pojačanom radu inkasanata, ne stvaraju se gužve. Tokom vikenda, na naplatnoj rampi Bubanj Potok zabeleženo je oko 10.000 prolazaka više od najprometnijeg vikenda u julu.

Pod velikim opterećenjem tokom vikenda bile su, kaže se u saopštenju, i druge naplatne stanice na ključnim tranzitnim rutama. Kroz naplatnu rampu Nais kod Niša za tri dana prošlo je 101.719 vozila, u Šidu 49.057, a u Šimanovcima 83.122 vozila.

Pored sezonskog povećanja tranzita iz zapadne ka južnoj Evropi uobičajenog u letnjoj sezoni, na gužve utiče i to što je građevinska sezona u punom jeku, a u Srbiji se danas gradi deset puta više nego u 2012. godini.

Ministarstvo je navelo da će nastaviti da prati funkcionisanje naplatnih stanica u uslovima pojačanog saobraćaja, kako bi se gužve svele na najmanju moguću meru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: