Roditelji i brat nastradale bebe se bore za život

Roditelji i brat 18-mesečnog palestinskog dečaka Alija Saada Davabše, koji je nastradao u podmetnutom požaru u njihovoj kući, bore se sa život.

Izvor: Tanjug

Subota, 01.08.2015.

19:57

Default images
Foto: Beta, AP

Otac dečaka Saad, koji ima opekotine trećeg stepena, smešten je u bolnicu Soroka na jugu Izraela, gde je njegovo stanje opisano kao "kritično".

Njegova majka Riham i četvorogodišnji brat Ahmed nalaze se u bolnici Tel Hašomer blizu Tel Aviva i njihove povrede okarakterisane su kao opasne po život, preneo je AFP.

Kuća porodice Davabša u selu Duma, na Zapadnoj obali, zapaljena je u petak, a sumnja se da su za paljevinu odgovorni jevrejski naseljenici.

Na zidu kuće iscrtana je Davidova zvezda, zajedno sa natpisima "osveta" i "živeo Mesija".

Palestinski demonstranti izašli su na ulice širom Zapadne obale, kao i istočnog Jerusalima, sukobivši se sa izraelskom vojskom.

Sukoba je bilo i u izbegličkom kampu Jalazon, tokom sahrane Laita Kaldija (16), koga su izraelski vojnici ubili u petak, pošto je bacio molotovljev koktel.

Portparolka vojske je saopštila da je oko 50 Palestinaca bacalo kamenice i molotovljeve koktele na izraelske snage u Jalazonu, koje su koristile sredstva za razbijanje demonstracija.

Rano jutros, Palestinci i jevrejski naseljenici sukobili su se blizu Kusre na severnom delu Zapadne obale, gađajući jedni druge kamenicama, dok izraelska vojska nije proglasila to područje zatvorenom vojnom zonom.

U istočnom Jerusalimu, oko 10 Palestinaca je ranjeno tokom noći u sukobima sa izraelskom policijom, saopštili su palestinski izvori.

Policija je saopštila da su tokom dana u razbijanju demonstracija, ranjena dva njena pripadnika.

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu osudio je napad na porodicu Davabša, kao "terorizam u svakom pogledu", i najavio da će učiniti sve kako bi počinioci bili privedeni pravdi.

Palestinski predsednik Mahmud Abas, izjavio je, međutim, da sumnja da će Izrael pružiti "istinsku pravdu" i naložio svom ministru spoljnih poslova da uputi tužbu Međunarodnom krivičnom sudu u Hagu, navela je francuska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: