Ubijeno 260 Kurda u turskom bombardovanju

Oko 260 pripadnika zabranjene PKK je poginulo, a oko 400 ranjeno u celonedeljnom turskom bombardovanju te grupe u Turskoj i na severu Iraka.

Izvor: Tanjug

Subota, 01.08.2015.

18:45

Default images
Foto: Beta/AP

Ne navodeći izvore, agencija je izvestila, da je među ranjenima i brat Nuretina Demirtasa - vođe prokurdske Narodne demokratske stranke (HDP) Selahatin Demirtas.

Tuske vlasti su počele dvostruku antiterorističku ofanzivu protiv Islamske držve u Siriji u PKK, posle više napada u zemlji. Do sada su bobmardovanja bila fokusirana daleko više na kurdske pobunjenike, prenosi AFP.

U najnovijem bombardovanju u petak, truski F-16 je uništio 65 ciljeva PKK, uključujući skloništa i skladišta oružja.

Najteži vazdušni udari bili su u četvrtak, kada je 80 turskih aviona udarilo na 100 ciljeva PKK, prenosi Anadolija.

Turska vlada je do sada odbijala da službeno saopšti broj žrtava, a jedan njen predstavnik je rekao za AFP da "ovo nije fudbalska igra".

Veliki broj aviona koji su uključeni u bombardovanje Kurda u severnom Iraku, izazvao je zabrinutost u zapadnim prestonicama.

Nemački ministar inostranih poslova Frank Valter Štajnmajer pozvao je u petak Tursku da ne "ruši mostove" sa svojom kurdskom manjinom, koji su izgrađeni proteklih godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: