U avionskoj nesreći poginuli rođaci Bin Ladena

Članovi porodice Osame Bin Ladena bili su među žrtvama, koje su poginule u nesreći privatnog aviona u Velikoj Britaniji,

Izvor: B92

Subota, 01.08.2015.

09:59

Default images

Ovo je saopštila Ambasada Saudijske Arabije u Londonu, uz izjavu saučešća.

Četiri osobe su poginule juče, kada je avion, registrovan u Saudijskoj Arabiji, udario u automobil na mestu, gde se prodaju automobili, na jugu Engleske i tom prilikom se zapalio.

Lokalna policija saopštila je da su pilot i tri putnika poginula kada je avion "fenom 300" pokušao da sleti na aerodrom Blekbuš u Hempširu, dodajući da na terenu niko nije povređen.

Saudijsi ambasador izrazio je svoje saučešće sinovima pokojnog Mohameda bin Ladena i njihovim rođacima, preko Tviter naloga abasade.

Tu nije naveden identitet poginulih, prenosi Rojters.

Ambasada je najavila da će sarađivati sa britanskim vlastima u istrazi incidenta i vraćanju tela u Saudijsku Arabiju.

BBC je izvestio da je avion poleteo sa milanskog aerodroma Malpensa u Italiji.

Mohamedov otac, Osama bin Laden bio je gradevinski magnat i njegovi brojni potomci čine ugledne porodice sa širokim poslovnim interesima.

Mohamed je poginuo u avionskoj nesreći 1967. godine u Saudijskoj Arabiji.

Njegovog sina Osamu, pokojnog vrhovnog vođu militantne organizacije Al Kaida, ubili su američki sapecijalci u Pakistanu, 2011. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: