KiM: Optužnica protiv predsednika opštine Štrpce

Predsednik opštine Štrpce Bratislav Nikolić optužen je pred većem Osnovnog suda u Uroševcu da je zloupotrebio službeni položaj.

Izvor: B92

Subota, 01.08.2015.

22:39

Default images

Nikolić je optužen da je protivpravno povećao iznos ugovora vrednog milion i po evra za gradnju stambenih zgrada u tom mestu.

Zajedno sa Bratislavom Nikolićem, u ovom slučaju je optužen i službenik nabavke opštine Štrpce Agim Redžepi, prenosi prištinski portal “Kallxo”

Tužilaštvo optužuje Nikolića i Redžepija da su 16. decembra u Štrpcu radi sticanja protivzakonite materijalne dobiti, zajedno sa drugim zvaničnicima suprotno zakonu o javnoj nabavci na Kosovu, sklopili aneks ugovora u vrednosti od 346.000 evra sa operaterom "Albe".

Time je za deset odsto premašena vrednost osnovnog ugvora od milion i po evra za izgradnju tri zgrade u Štrpcu.

Na jučerašnjem ročištu Nikolić i Redžepi su optuženi da su oštetili kosovski budžet i postali saučesnici u krivičnom delu zloupotreba službenog položaja ili službenog uticaja, što je kažnjivo po Krivičnom zakonu.

Nikolić i Redžepi su izjavili da se ne osećaju krivim, a advokat optuženog Nikolića je rekao da optužnica nije zasnovana na relevantnim činjenicama.

Odbrana ima rok od 30 dana za iznošenje odbrane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: