Bubanj Potok: Oboren rekord naplate putarine

Pored zadržavanja od pola sata do dva sata na graničnim prelazima, zabeležen je i pojačan intenzitet saobraćaja na autoputu naročito iz pravca Niša ka Beogradu.

Izvor: Tanjug

Subota, 01.08.2015.

19:35

Default images
Foto: Thinkstock

Zbog toga se vozila na naplatnoj rampi u Bubanj Potoku zadržavaju od 30 do 45 minuta.

Šef odseka Beograd - Batočina u Javnom preduzeću Putevi Srbije Nikola Milenković rekao je Tanjugu da je ta naplatna stanica vanrednom režimu rada, i da su popunjeni svi kapaciteti.

"Mi smo obezbedili dodatan broj inkasanata koji ručnim deljenjem kartica ubrzavaju ulazak vozila na auto put, a po potrebi otvaramo i dodatne kanale za naplatu putarine", rekao je Milenković.

On je napomenuo da je u toku jučerašnjeg dana kroz naplatnu stanicu Beograd (Bubanj Potok) prošlo 62.000 vozila što je, kako je istakao, apsolutan rekord od kad postoji naplata putarine na autoputevima u Srbiji.

Što se tiče graničnih prelaza, prema podacima AMSS na graničnom prelazu Batrovci na izlazu iz Srbije vozila se zadržavaju oko 90 minuta, dok se na ulasku u Srbiju čeka i do dva sata.

Iz pravca Hrvatske na GP Šid na ulazu u zemlju se čeka oko 60 minuta, iz pravca Mađarske na ulazak u Srbiju na GP Horgoš čeka se oko dva sata, dok se na izlazu iz naše zemlje čeka oko sat vremena, kažu u Auto-moto savezu Srbije.

Iz AMS S navode da je ponovo otvoren GP Stari Horgoš, tako da ukoliko dođe do većih zadržavanja na Horgošu, turisti mogu preći preko starog koji propušta za sada isključivo putnička vozila i to u periodu od sedam do 19.00 sati.

Tamo se sada čeka oko dva sata na ulasku u zemlju.

Na Gradini se čeka oko sat vremena na izlasku iz zemlje, dok na Gostunu nema dužih zadržavanja vozila od pola sata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: