Neizvesna sudbina Radio Leskovca

Iako je Agencija za privatizaciju naložila gašenje Radio Leskovca desetoro zaposlenih još uvek tamo radi, očigledno volonterski i održava program.

Izvor: B92

Subota, 01.08.2015.

18:15

Default images
Foto: Thinkstock

Kako se navodi, oni u neizvesnosti očekuju potez lokalnih vlasti.

Vršilac dužnosti direktora najstarijeg medija u Jablaničkom okrugu Bratislav Ilić, koga gradska skupština još nije razrešila te dužnosti, iako je jedan od 19 radnika koji su uzeli otpremninu, kaže da je na odluku agencije uticao zahtev predratnih vlasnika za povraćaj zgrade u kojoj je sedište radija.

"Porodica Vlajčić, koja je bila vlasnik zgrade podnela je zahtev za restituciju, ali to će ići otežano. Grad je obnovio i nadogradio zgradu u čak 42 procenata i ne želi da se odrekne toga. Agencija sa druge strane ne želi da daje nikakvuzvaničniu preporuku gradu dok se taj problem ne reši", tvrdi Ilić. U lokalnoj samoupravi rekli su da će odluku o daljim postpucima doneti kada dobiju zvanično obaveštenje od Agencije za privatizaciju.

A preostali radnici se nadaju da im grad pomogne da izađu iz vakuma u kojem se nalaze.

"Mi smo najblaže rečeno zbunjeni. Greota je ne samo za ovu, već za sve medijske kuće stare preko 40 i 50 godina, da budu ugašene. Čekamo na lokalnu samoupravu da preseče. Ili će da nas ugasi ili možda i da izvrši prenamenu poslovanja, ali mora i da reši sudbine nas koji smo ovde ostali", rekla je novinarka Suzana Stojiljković.

U radiju je do pre dvadesetak dana bilo zaposleno 30 novinara, tehničara i službenika. Njih 19 otišlo je sa otpremninama za koje je Ministarstvo za rad izdvojilo 6.100.000 dinara. U međuvremenu se za penziju prijavio jedan novinar, ali njih desetoro još čeka razrešenje svoje sudbine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: