Letonija kupuje raketni sistem "stinger"

Letonija će iduće godine od SAD kupiti raketni sistem "stinger", izjavio je načelnik Generalštaba vojske Letonije, general Rajmonds Graube.

Izvor: B92

Petak, 31.07.2015.

23:15

Default images

"Odluka o kupovini sistema 'stinger' je doneta... Ne mogu da govorim ni o ukupnoj vrednosti ni o broju raketa koje će biti kupljene. To che zavisiti od odluka vezanih za budžet iduće godine", rekao je general za televiziju LTV.

Odluka o kupovini sistema za obaranje helikoptera i aviona na niskim visinama doneta je tokom nedavne posete letonskog vojnog zvaničnika SAD. ;

Letonija, bivša sovjetska republika i članica NATO, izrazila je zabrinutost zbog ruske aneksije Krima i sukoba na istoku Ukrajine. ;

Ruska vojska rasporedila je značajan broj helikoptera u bazi nedaleko od letonske granice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: