Kosovo: Predložena rezolucija o genocidu na KiM

Šef parlamentarne grupe Alijanse za budućnost Kosova Donika Hadaj Bujupi predložila je rezoluciju o genocidu na tokom rata Kosovu, prenosi „Koha“.

Izvor: B92

Petak, 31.07.2015.

13:18

Default images
Foto: Beta

Rezolucija o genocidu predložena je tokom sastanka Predsedništva skupštine i dobila je podršku drugih parlamentarnih grupa.

Kadaj Budupi zahteva da rezolucija bude prva stavka na dnevnom redu Skupštine Kosova.

Alijansa za budućnost Kosova je treća po redu partija na Kosovu i u skupštini ima devet poslaničkih mesta, a njen predsednik je Ramuš Haradinaj.

Podsećamo, kosovska vlada usvojila je na današnjoj sednici izmene ustavnih amandmana za formiranje Specijalnog suda za ratne zločine bivše OVK i specijalnog tužilaštva.

Istaknuto je da će ispunjenje ove obaveze doprineti rasvetljavanju optužbi i biće od izuzetne važnosti za evroatlantske integracije Kosova, kao i za dalje jačanje strateškog partnerstva sa SAD i Evropskom unijom.

Opozicija smatra da amandmani vezani za osnivanje Specijalnog suda ni u kom slučaju ne treba da budu ponovo u skupštinskoj proceduri i najavljuje da će glasati protiv.

Očekuje se da će pojedini poslanici Demokratske partije Kosova, koji su tokom prošlog glasanja 29. juna bili protiv formiranja ovog suda, sada glasati za usvajanje amandmana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: