Novi list: Izbori u Hrvatskoj mogući 22. novembra

Parlamentarni izbori u Hrvatskoj mogli bi biti održani 22. novembra, piše riječki „Novi list“, navodeći da bi odluka mogla bila doneta na sednici 22. avgusta.

Izvor: B92

Petak, 31.07.2015.

16:47

Default images
Foto: Thinkstock

List navodi da ministar finansija Boris Lalovac intenzivno radi na budžetskim dokumentima za 2016. godinu i na novim programima i zakonima koje SDP planira da usvoji do kraja mandata Sabora.

Ukoliko bi se pokazalo da je budžet "šupalj", datum određivanja izbora mogao bi da se protegne do februara naredne godine, piše riječki dnevnik i dodaje da Lalovac zato radi "u šestoj brzini".

Kako stvari sada stoje, navodi Novi list, predlog budžeta će moći da se zatvori i "koalicija može mirno na izbore 22. novembra, što je najnormalniji rok s obzirom na to da su poslednji održani 23. novembra 2011. godine".

Do tada, piše list, Lalovac bi pred Sabor izašao sa paketom zakona kojima bi se smanjilo oporezivanje zarada, posebno srednjem sloju zaposlenih, a opteretile ekstra visoke zarade i to bi bila dodatna mera za koju u SDP-u računaju da bi podstakla podršku birača.

Uz to, piše Novi list, očekuje se i veoma dobra turistička sezona, koja budžet puni iznad očekivanja, očekuju se i dobre vesti o gradnji Peljeskog mosta, a i činjenica je da je premijer Zoran Milanović uspeo da dobije puni nacionalni konsenzus u vezi "afere Pirangejt".

Sve to bi, kako se navodi, moglo imati pozitivne političke učinke za aktuelnu koaliciju da u novembru spremna izađe na izbore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: