MUP: Neistiniti navodi o samoubistvima policajaca

MUP Srbije saopštio je da je tokom ove i prethodne godine značajno smanjen broj samoubistava policijskih službenika.

Izvor: B92

Petak, 31.07.2015.

18:25

Default images
Foto: Tanjug

Oni su naveli i da su neistiniti navodi Nezavisnog policijskog sindikata Srbije (NPSS) da je u MUP-u "zavladala epidemija suicida".

U saopštenju se navodi da je 2014. godine samoubistvo izvršlo pet pripadnika MUP-a, u prvih sedam meseci ove godine troje, a da su u poslednjih 10 godina 94 policijska službenika počinila samoubistvo.

MUP Srbije ocenio je da bi za policijske službenike i članove njihovog sindikata bilo "daleko bolje da su popravili rezultate svog rada u borbi za bolji položaj zaposlenih u MUP-u".

Predstavnici NPSS upozorili su danas u Nišu da u MUP-u Srbije postoji prava epidemija suicida pošto je u poslednjih deset godina samoubistvo počinilo 130 zaposlenih. "Samo u poslednjih mesec dana tri policajca su izvršila samoubistvo", naveli su predstavnici NPSS-a na konferenciji za novinare.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: