Međunarodni radio Srbije se danas gasi

Posle skoro 80 godina rada Radio Jugoslavija – Međunarodni radio Srbije, koji je u vlasništvu države, se gasi jer nije privatizovan do 31. jula.

Izvor: B92

Petak, 31.07.2015.

12:21

Default images

Ovaj radio je emitovao program, pored srpskog, na još 11 jezika u svim delovima sveta. Bez posla ostaje 96 ljudi.

Bez obzira na to što je država Srbija u ekonomskoj krizi, nije nam do kraja jasno zašto je ovaj medij označen kao kočnica ekonomskom napretku zemlje, evrointegracijama i zašto ga treba ukinuti jednim jedinim rezom", navodi se u saopštenju zaposlenih.

"Uzaludne su bile ozbiljne analize i preporuke uglednih stručnjaka, da je ovakav svetski radio servis neophodan Srbiji, da na najbolji način prezentuje zemlju u svetu, da se ni jedna ozbiljna država ne odriče ovakvog načina promocije i, mogli bismo reći, jeftine, ali efikasne diplomatije", ističe se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: