Slepi se žale, Mali besan na projektante

Predstavnici slepih i slabovidih žalili su se na greške koje su napravljene prilikom renokstrukcije Ulice vojvode Stepe, a gradonačlenik Beograda im se izvinio.

Izvor: Tanjug

Petak, 31.07.2015.

11:18

Default images
Foto: Tanjug

On je rekao da je "besan na projektante i da će sve biti ispravljeno".

Predsednica Udruženja slepih i slabovidih "Beli štap" Vesna Nestorović rekla je da kocke kojima treba da šetaju slabi i slabovidi po trotoarima u Vojvode Stepe nisu postavljene kako treba.

"Ko je dogovorio kako treba da se postavljaju kocke? Oni ne znaju čemu šta služi i nisu smeli da puste ovakav projekat", rekla je Nestorovićeva koja i živi u Ulici vojvode Stepe.

Ona je rekla da nije odgovoran gradonačelnik Mali koji je zatekao projekat i uvek bio spreman za saradnju, ali je molila da to što pre bude sanirano.

Mali je rekao da je besan na projektanta i način na koji je rešeno navedeno pitanje kad je pravljen projekat.

"Ne mogu da verujem da projektant nije prošao ulicom i video da na sredini staze za slepe stoji bandera", rekao je Mali i dodao da izvođač radova nije kriv, jer je radio po projektu.

Kako je istakao, postoji garantni rok od dve godine da izvođač radova mora neke stvari da promeni.

"Nisam srećan sa stazom i to što je trotoar negde mnogo uži nego što bi trebalo da bude", rekao je Mali koji je pozvao Nestorovićevu da zajedno rade kako bi navedeni problem bio rešen.

Nestorović je u razgovoru sa gradonačelnikom istakla da je snimljena cela ulica kako bi bili dokumentovani svi problemi i nepravilnosti vezane za staze za slepe.

Mali je zatim još jednom ponovio da nije bilo moguće menjati projekat, jer je nasleđen, ali da će sve biti ispravljeno.

"Izvinjavam se u ime grada Beograda i besan sam što je napravljen takav projekat", naveo je gradonačelnik, dodajući:

"Sada pripremamo rekonstrukciju Trga Slavija i ako pogrešimo imate pravo da me besite na Terazijama".

Nestorovićeva je gradonačelniku dala povez za oči, kako bi ga predao arhitekti koji, kako je rekla, nije obraćao pažnju na potrebe slepih i slabovidih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: