U napadu dronovima ubijeno 20 džihadista

U dva odvojena napada bespilotnim letelicama na istoku Avganistana ubijeno je 20 militanata povezanih sa džihadističkom grupom Islamska država.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.07.2015.

12:55

Default images
Foto: Beta/AP

Portparol guvernera avganistanske provincije Nangarhar Ahmad Zia Abdulzai naveo je da su oba napada izvršena kasno sinoć u okrugu Haska Mina, blizu pakistanske granice, prenela je agencija AP.

Abdulzai tvrdi da, osim 20 džihadista, u napadima nije poginuo niti je povređen nijedan civil.

U provinciji Nangarhar se poslednjih meseci odvijaju žestoke borbe između talibana i pripadnika Islamske države, koji se bore za kontrolu trgovinskih puteva.

Misija američke vojske u Avganistanu je u saopštenju za štampu potvrdila da je u Nangarharu došlo do "kinetičkog udara uperenog protiv pojedinaca koji su pretili silom".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: