Hrvatska: Povrede koje je načinila Slovenija...

Hrvatski MIP je diplomatskom notom obavestio slovenačku vladu da su se stekli uslovi za prestanak arbitražnog sporazuma.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 30.07.2015.

22:38

Default images
Foto: Thinkstock

Hrvatska je istakla "povrede koje je počinila Slovenija zbog kojih svrha i predmet Sporazuma o arbitraži ne mogu biti ispunjeni".

"Republika Hrvatska je istovremeno obavestila Republiku Sloveniju da od današnjeg dana prestaje s primenom Sporazum o arbitraži, kao i da je obavestila i generalnog sekratara UN", navodi se u saopštenju hrvatskog ministarstva, prenela je Hina.

Hrvatski sabor je u sredu jednoglasno podržao vladu da pokrene postupak za prestanak Sporazuma o arbitraži sa Slovenijom u graničnom sporu u Piranskom zalivu jer je, kako je zaključeno, Ljubljana bitno povredila njegove odredbe.

"Postupak je kontaminiran i nema potrebe ulaziti u bilo kakav meritum, u bilo kakve detalje. Ono što se dogodilo i što je na kraju i priznato da se dogodilo je neodrživo i Hrvatska izlazi iz ugovora. Ali po relativno preciznim pravilima međunarodnog prava koje ćemo poštovati", rekao je u uvodnom obraćanju premijer Zoran Milanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: