Ostavka hrvatskog sudije; Sud: Zagreb ima 15 dana

Stalni arbitražni sud saopštio je da je ostavku dao član suda Budislav Vukas, istovremeno pozivajući Hrvatsku da u roku od 15 dana imenuje novog arbitra.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.07.2015.

21:25

Default images
Foto: Gettyimages

Sud Hrvatsku poziva da imenuje novog arbitra uprkos tome što je upravo ona pokrenula postupak izlaska sudije iz arbitraže.

"Sada je na Republici Hrvatskoj da imenuje novog arbitra koji bi zamenio profesora Vukasa kao člana suda", navodi se u saopštenju, prenosi Hina.

Hrvatska bi arbitra, navodi sud, trebalo da imenuje u roku od petnaest dana a "u slučaju da se do tog roka ne izvrži imenovanje, člana će izabrati predsednik arbitražnog veća", prenosi Hina.

Budislava Vukasa je imenovala Hrvatska u petoročlano arbitražno veće.

Hrvatska vlada u četvrtak je pokrenula postupak za prestanak Sporazuma o arbitraži između hrvatske i slovenačke vlade zbog povrede tog sporazuma od strane Slovenije.

Na to je vladu svojom jednoglasnom odlukom juče obavezao Hrvatski sabor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: