SDA: Ne priključujte se Islamskoj državi

Predsedništvo bošnjačke Stranke demokratske akcije u BiH, čiji je lider Bakir Izetbegović, pozvalo je građane da ne odlaze da se bore na strani Islamske države.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 30.07.2015.

14:18

Default images
Foto: Beta/AP

Predsedništvo je, kako su preneli mediji u BiH, osudili akcije ove terorističke organizacije.

"Teroristčka grupa Islamska država nije ni islamska, ni država. Njena ideologija, ciljevi i aktivnosti su potpuno suprotne islamu i svim civilizacijskim normama", ističu iz SDA.

"Islamska država predstavlja najozbiljniju pretnju međunarodnom miru i bezbednosti".

"Najoštrije osuđujemo brutalna, sistemska kršenja ljudskih prava i povrede međunarodnog prava od ove terorističke grupe, uključujući i neselektivno ubijanje i namerno gađanje civila, masovna pogubljenja i ubistva", poručuju iz SDA.

SDA se obvezala na borbu protiv svih oblika terorizma i nasilnog ekstremizma te pozvala državne institucije BiH da aktivno učestvuju i sarađuju sa međunarodnim partnerima jer, kako navode, terorizam i nasilni ekstremizam mogu biti poraženi samo odlučnim pristupom koji podrazumeva aktivno učestvovanje i saradnju svih država.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: