Stefanović: Loto loptice idu na veštačenje

Policija je saslušala šest osoba zbog sumnji u regularnost izvlačenja brojeva u igri na sreću Loto, a slede dalja poligrafska testiranja i veštačenje loptica.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 30.07.2015.

13:00

Default images
Foto: Tanjug

"Među saslušanima su članovi komisije, voditeljka emisije, kao i tehničko osoblje zaduženo za grafički prikaz brojeva i rukovođenje radom bubnja. Njih petoro je i poligrafski testirano, a o rezultatima ispitivanja smo odmah obavestili nadležno tužilaštvo" rekao je Stefanović Tanjugu.

Stefanović je rekao da će danas biti poligrafski testirano još pet osoba, kao i da će se izvršiti i veštačenje loptica koje su korišćene prilikom izvlačenja brojeva.

"Zaplenili smo računarsku opremu, kao i diskove na kojima se nalaze podaci o svim uplatnim listićima iz Srbije, a ukoliko bude potrebno zatražićemo, putem međunarodne pravne pomoći, i informacije od drugih država. Policija je odlučna da utvrdi sve okolnosti i činjenice u vezi sa izvlačenjem i da li je bilo nekih zloupotreba, a o rezultatima istrage obavestićemo javnost kada sve završimo, naveo je Stefanović.

Tokom izvlačenja LOTO brojeva pre dva dana peti broj kombinacije najpre se pojavio na ekranu, a tek onda je kuglica sa tim brojem izvučena iz bubnja.

Direktor Državne lutrije Srbije Aleksandar Vulović juče je tvrdio da je sve bilo regularno, da je greška bila samo u grafici, a danas je, prema nezvaničnim informacijama, podneo ostavku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: