Osumnjičeni za trostruko ubistvo bio pripadnik JSO

Osumnjičeni za trostruko ubistvo koje se dogodilo 2000. godine u Beogradu, B.S. (38) je bivši pripadnik Jedinice za specijalne operacije, objavio je "Blic".

Izvor: B92

Četvrtak, 30.07.2015.

07:40

Default images

B.S. je uhapšen, 15 godina posle zločina, zbog ubistva Nenada Bukinca, njegove supruge Pinalopi Papanaku i sekretarice Slađana Jevtić u kancelariji "Base International".

Bračni par Bukinac i sekretarica su ubijeni 12. maja 2000. u prostorijama njihovog preduzeća za uvoz i izvoz i veleprodaju obuće u Ulici dr Ivana Ribara u Novom Beogradu

"Godinama nije bilo pomaka u istrazi ovog zločina, ali sada se došlo do materijalnih dokaza koji su pomogli u utvrđivanju identiteta osumnjičenog koji je iz „heklera“ pucao u njih. Čim je utvrđen njegov identitet, uhapšen je po povratku sa letovanja u Grčkoj. Zašto je ubio bračni par i sekretaricu još ne znamo. Da li je pljačka bila motiv ili je to bila naručena likvidacija, uskoro će biti utvrđeno", kaže sagovornik „Blica“ blizak istrazi.

Tela Bukinca, Papanaku, državljanke Grčke, i Jevtićeve našao je knjigovođa.

U kancelariji "Base International“ nisu nađeni tragovi premetačine.

U daljoj istrazi treba da se utvrdi da li je osumnjičeni Stevanović počinio zločin da bi ukrao novac ili po nečijem nalogu. U vreme trostrukog ubistva, Stevanović je imao samo 23 godine.

Ubrzo posle zločina, postao je pripadnik JSO, u kome je bio do rasformiranja 2003. godine.

Posle rasformiranja jedinice, okrenuo se bezakonju, a u ruke policije je pao maja 2006, i to zbog tri razbojništva, u kojima je sa još dvojicom pljačkaša braćom N.K i P. K., oteo 90.000 evra, piše "Blic".

Ta trojka opljačkala je tri ekspoziture banaka i u svakom razbojništvu je uzela i oružje od radnika obezbeđenja.

Posle hapšenja, policija je našla četiri pištolja - tri oteta u bankama i „beretu“.

Zbog tih pljački osuđen je na sedam godina zatvora, a policija veruje da je i po izlasku iz zatvora nastavio sa starim poslom i utvrđuje u kojim je sve zločinima učestvovao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: