Novosti: Voda na Lidu nije više za kupanje

Voda na plaži Lido nije bezbedna za kupanje, tvrde u Gradskom zavodu za javno zdravlje, pišu Večernje novosti.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.07.2015.

00:40

Default images
Foto: B92

Ipak, obaveštenje o štetnosti plivanja na jednom od omiljenih kupališta u gradu nigde ne postoji, a posetioci Velikog ratnog ostrva ne haju za upozorenja, pa smo u utorak u vodi zatekli i roditelje sa malom decom.

Rezultati poslednjeg ispitivanja pokazali su da voda na plaži Lido nije mikrobiološki ispravna. Pogoršanje u odnosu na početak sezone se ogleda, kako kažu stručnjaci, u povećanju broja mikroorganizama, to jest, ima ih više nego što je dozvoljeno propisom.

"Poznato je da na kvalitet vode Dunava u Beogradu utiče ispuštanje sanitarnih otpada na potezu Gornjeg Zemuna i Batajnice. U uslovima niskog vodostaja, ovaj uticaj je presudan za mikrobiološki kvalitet vode. Pošto su prethodnih nedelja temperature bile izrazito visoke i nije bilo padavina, vodostaj je dosta opao", tvrde stručnjaci Gradskog zavoda za javno zdravlje.

Ukoliko ne pogledaju portal Gradskog zavoda za javno zdravlje, sugrađani, međutim, ne mogu saznati da kupanje na Lidu nije bezbedno, jer obaveštenja o neispravnosti vode nema nigde na plaži. Da je Dunav lošeg kvaliteta, ne znaju ni spasioci, a ni pripadnici Vojske Srbije koje smo zatekli na plaži.

Ni posetioci Lida se ne obaziru mnogo na upozorenja Gradskog zavoda za javno zdravlje.

"Na ovoj plaži se kupam već 15 godina i nikada nisam imala bilo kakvih problema. Voda je, koliko vidim, čista i bistra i ne plašim se za zdravlje. Čak i unuke često dovodim", kaže Vera Babović, koja je na ostrvo došla sa prijateljicom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: