"Izveštaji o smrti Mula Omara verodostojni"

Bela kuća saopštila je danas da su najnoviji izveštaji o smrti lidera talibana Mula Omara verodostojni.

Izvor: Tanjug

Sreda, 29.07.2015.

21:09

Default images
Foto: Beta/AP

Portparol Bele kuće Erik Šulc, međutim, nije hteo da potvrdi konkretnu tvrdnju Avganistana da je Omara umro pre dve godine u Pakistanu, preneo je AFP.

"Obaveštajni krugovi proveravaju ove izveštaje i okolnosti njegove smrti", naveo je Šulc, napominjući da, za sada, ne može da govori otvoreno o svemu što SAD znaju o tome u ovom trenutku.

Glavna avganistanska obaveštajna agencija saopštila je ranije danas da je talibanski lider Mula Mohamed Omar mrtav već više od dve godine i da je preminuo u jednoj bolnici u pakistanskom gradu Karačiju u aprilu 2013. godine.

"Zvanično potvrđujemo da je on mrtav", rekao je portparol avganistanskog Nacionalnog direktorata za bezbednost Abdul Hašib Sediki, a prenosi AP.

Avganistanska obaveštajna služba potvrdila je Omarovu smrt dva dana uoči zakazane druge runde zvaničnih mirovnih pregovora u Pakistanu između predstavnika avganistanske vlade i talibana, navodi američka agencija.

U prošlosti su u više mahova objavljivani izveštaji o smrti Mule Omara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: