Nemačka upozorava na moguće napade u Istanbulu

Ministarstvo spoljnih poslova Nemačke upozorilo je na moguće napade na podzemnu železničku mrežu i autobuske stanice u Istanbulu.

Izvor: B92

Sreda, 29.07.2015.

15:25

Default images
Foto: Tanjug, AP

"Moguće su pojačane napadačke aktivnosti Kurdistanske radničke partije (PKK). Pored toga, postoje nagoveštaji mogućih napada na podzemnu železničku mrežu i autobuske stanice u Istanbulu ", navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu nemačkog Ministarstva, a prenosi Rojters.

Broj stranih posetilaca u Turskoj je opao za 2,25 odsto na 14,89 miliona ljudi u prvih šest meseci ove godine, pokazuju danas objavljeni podaci Ministarstva turizma, navodi britanska agencija.

Turske vazduhoplovne snage gađale su i noćas kurdske separatiste u Turskoj i severnom delu Iraka, a u obračunu sa ekstremistima u 39 turskih provincija uhapšene su 1.302 osobe, saopštila je kancelarija turskog premijera.

Napadi na Kurde na severu Iraka i u samoj Turskoj usledio je prošle nedelje posle serije smrtonosnih napada za koje se krivi PKK, koju Ankara i njeni zapadni saveznici kvalifikuju kao terorističku grupu.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je juče da se mirovni proces sa kurdskim pobunjenicima ne može nastaviti u atmosferi napada na Turke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: