Stradalo 29.000 izbeglica za 15 godina

Ministarka unutrašnjihn poslova Austrije namerava da pokrene ofanzivu protiv krijumčara ljudi, koja predviđa pojačane kontrole na granicama sa Mađarskom.

Izvor: Tanjug

Sreda, 29.07.2015.

11:00

Default images
Foto: Beta/AP

Međunarodne organizovane bande su od posla krijumčarenja izbeglica zaradile od 2000. godine 15,7 milijardi evra, a do sada je na rutama život izgubilo više od 29.000 ljudi, pokazuju podaci "Migrant fajls-a".

"Krijumčari su kriminalci i ne zanima ih sudbina izbeglica. Potrebno je dalje pooštravanje, moramo da pojačamo obezbeđenje granica", poručujeJohana Mikl-Lajtner.

Akciju protiv krijumčara podržava i ministar pravosuđa Volfgang Brandšteter koji će staviti na raspolaganje za ovu ofanzivu posebno obučene državne tužioce.

Plan Mikl-Lajtner previđa detaljnu kontrolu vozova koji dolaze iz Mađarske, te sprečavanje svih lica da nastave putovanje koji su ilegalno ušli na tlo EU.

Zatim je predviđena pojačana policijska kontrola u svim opštinama duž austrijsko-mađarske granice.

Takođe će biti povećan i broj pripadnika jedinice za borbu protiv trgovine i krijumčarenje ljudi - četiri tima sa po osam policajaca.

Planirano je i jasno poostravanje kazni za uhapšene krijumčare, a Ministarstvo pravde će pomoći policiji u ovoj ofanzivi sa specijalno obučenim, iskusnim tužiocima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: