Tehnički dijalog BG i PR sledeće nedelje

Ekspertski timovi Beograda i Prištine sastaće se sledeće nedelje u Briselu kako bi nastavili razgovore o naplati osiguranja motornih vozila.

Izvor: Tanjug

Sreda, 29.07.2015.

23:09

Default images

Datum nastavka dijaloga na nivou premijera još nije utvrdjen, rekla je danas Maja Kocijančič, portparolka visoke prestavnice Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Federike Mogerini.

"Dve strane će razgovarati o nedostajućim elementima sporazuma o osiguranju vozila", rekla je Kocijančič novinarima, ali nije mogla da precizira datum nastavka dijaloga, jer su, kako je navela, pripreme još u toku.

Ranije je kosovska ministarka za dijalog Edita Tahiri rekla da će se ekspertske grupe sastati sledeće srede, 5. avgusta, i da će sporazum o osiguranju biti jedina tema sastanka.

Ovaj sporazum, kojim bi vlasnici motornih vozila trebalo da budu oslobodjeni naplate osiguranja prilikom prelaska administrativne linije, potpisan je prošlog meseca i trebalo je da počne da se primenjuje 24. jula, ali je kosovska strana suspendovala njegovo sprovodjenje i optužila Beograd za opstrukciju.

Za sada se ne zna kada će dijalog biti nastavljen na visokom političkom nivou, uz učesće predsednika vlade Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Ise Mustafe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: