Kocijančić: BG i PR uskoro o osiguranju vozila

Timovi Beograda i Prištine uskoro će se sastati da bi dovršili memorandum o sporazumu o osigranju vozila, potvrdila je Maja Kocijančić za Betu.

Izvor: Beta

Sreda, 29.07.2015.

18:05

Default images
Foto: Tanjug

Tim sporazumom se uvode velike olakšice za promet vozila između Kosova i Srbije.

Međutim, portparolka visoke predstavnice EU Federike Mogerine je i napomenula da tačan datum ovog tehničkog dijaloga još uvek ne može da potvrdi.

Maja Kocijančič je dodala da nema naznaka da bi tehničkim dijalogom mogla biti obuhvaćena i druga pitanja dijaloga.

Kosovska ministarka za dijalog Edita Tahiri izjavila je prištinskom listu Epoka e re da će se dijalog Beograd-Priština nastaviti 5. avgusta i odbacila najave da može doći do prekida ili suspenzija tog dijaloga.

Ona je dodala će se odlučiti o svim tehničkim aspektima sporazuma o priznanju polisa osiguranja između Kosova i Srbije.

"Imamo saglasnost da se 5. avgusta sastanemo u Briselu da bi predstavili sve tehničke pripreme kako ne bi bilo opravdanja od strane Srbije da navodno zbog tehničkih priprema nisu uspeli da ostvare sporazum", kazala je Tahiri.

Iz kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije potvrđeno je da će se sastanak predstavnika Beograda i Prištine na tehničkom nivou, u vezi sa sporazumom o osiguranju, održati u sredu, 5. avgusta, u Briselu.

"To će biti prilika da se, posle iznenadnog jednostranog odustajanja Prištine samo šest sati pre početka primene, pronađu rešenja za sve tehničke i svake druge prepreke koje Priština ima u sprovođenju postignutog dogovora o osiguranju", rečeno je za agenciju Beta u Kancelariji za Kosovo i Metohiju.

U Kancelariji su rekli da Beograd nije tražio nikakvo odlaganje i da je bio u potpunosti spreman, kao i sada, da primena sporazuma o osiguranju počne svakog trenutka.

"To je u interesu svih građana, koje moramo rasteretiti birokratskih i finansijskih prepreka za cirkulaciju sa obe strane administrativne linije", rečeno je u Kancelariji.

Krajem prošle nedelje trebalo je da počne da se primenjuje ranije postignut sporazum o ukidanju taksi za osiguranje automobila, koja se plaća na prelazima između Kosova i centralne Srbije, ali on se i dalje ne primenjuje, za šta Priština i Beograd međusobno prebacuju odgovornost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: