"Spremni za dogovor o osiguranju"

Sastanak predstavnika Beograda i Prištine o osiguranju biće održan u sredu, 5. avgusta, u Briselu, potvrđeno je u Kancelariji za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije.

Izvor: B92

Sreda, 29.07.2015.

14:33

Default images

"To će biti prilika da se, posle iznenadnog jednostranog odustajanja Prištine samo šest sati pre početka primene, pronađu rešenja za sve tehničke i svake druge prepreke koje Priština ima u sprovođenju postignutog dogovora o osiguranju", rečeno je za agenciju Beta u Kancelariji za Kosovo i Metohiju.

U Kancelariji su rekli da Beograd nije tražio nikakvo odlaganje i da je bio u potpunosti spreman, kao i sada, da primena sporazuma o osiguranju počne svakog trenutka.

"To je u interesu svih građana, koje moramo rasteretiti birokratskih i finansijskih prepreka za cirkulaciju sa obe strane administrativne linije", rečeno je u Kancelariji.

Kosovska ministarka za dijalog Edita Tahiri izjavila je ranije danas da će se dijalog u Briselu 5. avgusta nastaviti razgovorima na kojima će se odlučiti o svim tehničkim aspektima sporazuma o priznanju polisa osiguranja između Beograda i Prištine.

Krajem prošle nedelje trebalo je da počne da se primenjuje ranije postignut sporazum o ukidanju taksi za osiguranje automobila, koja se plaća na prelazima između Kosova i centralne Srbije, ali on se i dalje ne primenjuje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: