Redžepi: Veselji najveće zlo koje je zadesilo DPK

Dolazak Kadrija Veseljija na mesto zamenika predsednik DPK-a je naveće zlo koji je snašlo tu partiju, istakao je bivši predsednik te stranke Bajram Redžepi.

Izvor: B92

Sreda, 29.07.2015.

13:38

Default images

Redžepi je u interviju za dnevnik Zeri rekao da je Obaveštajna služba Kosova (SHIK) preuzela ne samo stranku već i "sve značajne institucije u zemlji".

Redžepi je prvi visoki zvaničnik Demokratke partije Kosova koji je javno izašao protiv drugog čoveka stranke i bivšeg šefa Obaveštajne službe Kosova (SHIK), Veseljija.

Režepi je naveo da se nije susreo sa Veseljijem od kada je izabran za predsednika kosovskog parlamenta, kao i da se nije susreo sa liderom stranke Hašimom Tačijem od početka mandata.

On je dodao da se zbog nezadovoljstva sa kretanjima unutar stranke povukao iz svih aktivnosti u stranci i politici i da je danas samo običan član DPK.

Redžepi je uveren da je SHIK preuzeo stranku i sve institucije Kosova.

"Nastavljam da stojim pri stanovištu koje sam i ranije imao o SHIK-u. Ja nisam promenio stav i nezadovoljan sam što je toliko veliki broj ljudi iz SHIK-a uključen u strukturu stranke i institucije", istakao je Redžepi.

On je rekao da nema nikakve dileme o potrebi stvaranja Specijalnog suda koji bi sudio zločine bivših visokih oficira OVK iznetih u izveštaju Saveta Evrope.

Redžepi je nekadašnji premijer Kosova i bivši ministar unutrašnjih poslova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: