Izvršitelji iz južnog dela Mitrovice u Jugobanci

Dvojica izvršitelja iz suda u južnom delu Kosovske Mitrovice bez najave su došla u zgradu Jugobanke u severnom delu grada pozivajući se na sudski nalog.

Izvor: B92

Sreda, 29.07.2015.

13:10

Default images
Foto: Tanjug

Izvršni direktor Jugobanke u Kosovskoj Mitrovici Ljubiša Popović je rekao da su izvršitelji, bez najave, "na kaubojski način upali u naše prostorije, a mi smo se organizovali i odbranili naša radna mesta i egzistenciju naših porodica".

"Tražili su našu kompletnu dokumentaciju, mi je nismo dali i uz pomoć naroda i naših radnika danas smo se odbranili, a kako će biti dalje mi ne znamo", rekao je Popović.

Popović je rekao da je cilj da se zatvori Jugobanka koja radi u sistemu Narodne banke Srbije, i da ceo sever Kosova bude finansijski blokiran.

Dodao je da će obavestiti guvernera NB Srbije Jorgovanku Tabaković i Sektor kontrole jer su, kako je dodao izvršitelji "upali u platni promet Srbije" i hteli da blokiraju sve finasijske institucije, građane i firme koje rade preko Jugobanke.

Predsednik Privremenog organa severne Kosovske Mitrovice Aleksandar Spirić je ocenio da je to "još jedan vid pritiska na srpski narod na severu Kosova i Metohije od strane Prištine".

On je rekao da Jugobanka pozitivno posluje, da ima veliki broj klijenata i da su građani uznemireni i zabrinuti zbog dolaska izvršitelja.

O današnjem incidentu obaveštena je Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo.

Kostić: Neprihvatljiv upada u Jugobanku u Gračanici

Predsednik Opštine Gračanica Vladeta Kostić osudio je danas upad u prostorije Jugobanke u tom mestu ocenivši ga kao neprihvatljiv i apelovao da se problemi rešavaju saradnjom kroz institucije.

"Apsolutno je neprihvatljiv upad različitih organizacija u bilo koje objekte, prostorije i institucije u kojima rade vredni, časni, pošteni i porodični ljudi", naveo je Kostić u saopštenju.

Srpski mediji u Gračanici preneli su da su inspektori Centralne banke Kosova jutros u pratnji Kosovske policije upali u prostorije Jugobanke u Gračanici i odneli deo dokumentacije i opreme, kao i da su pokušali upad u prostorije banke u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Kostić je naveo da u tim objektima ne rade kriminalci, već ljudi koji u ovim teškim vremenima pokušavaju da opstanu na Kosovu.

"Apelujemo na sve da probleme rešavamo razumevanjem i uspostavljanjem saradnje kroz institucije, a ne različitim upadima koji kod gradjana izazivaju nesigurnost i strah", istakao je Kostić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: