Bilbord u CG: Ambasadore, dalje ruke

Ruskom ambasadoru u Crnoj Gori Andreju Nesterenku poručeno je s jednog bilborda u Podgorici da se ne meša u unutrašnje stvari Crne Gore.

Izvor: B92

Sreda, 29.07.2015.

15:56

Default images
Foto: Thinkstock

Osim toga, Nesterenku je naročito poručeno da ne ometa ulazak Crne Gore u NATO.

"Poštovani gospodine Nestrenko, hvala vam na preporukama za članstvo u NATO. Poručujemo vam - dalje ruke od nas", piše na ruskom jeziku na jednom podgoričkom uličnom bilbordu.

Poruka je potpisana sa "Suverna Crna Gora", a na bilbordu još piše "Jul 2015. godine".

Ambasador Rusije koji završava svoj diplomatski mandat u Podgorici nedavno je rekao da odluku o članstvu Crne Gore u NATO treba da donesu građani na referendumu, a ne, kako je naveo, "neko administrativno telo, recimo, parlament".

Kabinet predsednika Skupštine Crne Gore Ranka Krivokapića je tim povodom zamerio Nesterenku da se meša u unutrašnje poslove Crne Gore. Tada je poručeno da je sasvim ustavno da o članstvu Crne Gore u NATO odluči njen parlament.

Iz Moskve je ranije više puta stiglo upozorenje Crnoj Gori da ne bi trebalo da se pridružuje Severnoatlantskom savezu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: