Najbolji mladi hemičari doputovali u Srbiju

Mladi srpski hemičari, koji su na Međunarodnoj hemijskoj olimpijadi u Azerbejdžanu osvojili četiri medalje, doputovali su u sredu uveče u Beograd.

Izvor: Tanjug

Sreda, 29.07.2015.

23:40

Default images
Foto: Tanjug

Zlatnu medalju osvoji je učenik Srednje škole Svilajnac Aleksa Milosavljević koji je rekao je da se olimpijadi takmičilo oko 300 mladih hemičara iz 75 zemalja sveta.

"Ova nagrada mi puno znači, jer još od sedmog razreda idem na takmičenja iz hemije", rekao je Milosavljević Tanjugu.
Foto: Tanjug
On je istakao da se za takmičenje pripremao sam, uz pomoć profesora u školi, a da mu je nateži bio praktičan deo.

"Najteži mi je bio praktični deo jer mi imamo jako malo iskustva u laboratoriji u odnosu na druge zemlje u kojima đaci praktično na svakom času hemije imaju rad sa laboratorijskom opremom, i profesorima koji imaju mnogo više iskustva nego naši srednjoškolski profesori", rekao je Milosavljević.
Foto: Tanjug
Srebrne medalje osvojili su Miloš Selaković iz Užičke gimnazije i Miloš Grubor iz Matematičke gimnazije u Beogradu, dok je gimnazijalac iz Leskovca Stefan Stojanović osvojio bronzanu medalju.

Odlazak srpskog tima na 47. Međunarodnu hemijsku olimpijadu u Bakuu, omogućen je zahvaljujućji podršci Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Naftne industrije Srbije (NIS).
Foto: Tanjug
Ekipa Srbije je odabrana nakon niza takmičenja u organizcaiji Srpskog hemijskog društva, a završna faza nadmetanja bila je Srpska hemijska olimpijada, koja je treću godinu organizvoana uz podršku kompanije NIS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: