Postupak protiv "Barcino tursa"

Turistička inspekcija pokrenula je postupak oduzimanja licence “Barcino tursu” čiji se autobus u junu prevrnuo kada je stradala jedna osoba, pišu “Novosti”.

Izvor: Veèernje novosti

Sreda, 29.07.2015.

14:41

Default images
Foto: Tanjug

Oni ističu da je to za njih potvrđeno u Ministarstvu trgovine i turizma.

Osim toga, “Novosti” pišu da Vladimir Bogićević, vlasnik agencije i autobusa, nije imao dozvolu za saobraćaj na međunarodnim linijama. Putnici, ipak, nemaju razloga za zabrinutost, tvrdi Juta, jer je agencija u obavezi da realizuje sve prodate aranžmane.

Iako je rešenje za oduzimanje licence već izdato, vlasnik agencije će imati 60 dana da dokaže da nije kriv, ili ponudi najbolje pravno rešenje. Za to vreme, svi putnici koji su uplatili i rezervisali aranžmane, nemaju razloga za zabrinutost.

Direktor JUTA Aleksandar Senčić ističe da je agencija je u ovakvom slučaju u obavezi da realizuje sve aranžmane koje je prodala ili vrati novac putnicima

“Trenutno pokušavamo da nađemo najbolje moguće rešenje i da problem rešimo na najpogodniji način za turiste”, navodi Senčić za "Večenje novosti".

Autobus "Barcino tursa" sa turistima iz Srbije prevrnuo se 22. juna na auto-putu Beograd-Niš. Nesreća se dogodila kod Bubanj potoka, kada je vozilo sa putnicima koji su se vraćali sa Halkidikija iznenada prešlo iz srednje u zaustavnu traku, probilo zaštitnu ogradu, pa se prevrnulo.

Jedna osoba je poginula, a više od 60 putnika teže ili lakše povređeno.

Vozač Zoran S. (43) koji je, kako se pretpostavlja, zaspao za volanom, u "Barcino tursu" radio je na osnovu ugovora o angažovanju i to na samo mesec dana - od 1. do 30. juna, utvrdila je policija.

"Barcino turs" nije jedina agencija kojoj je zaprećeno oduzimanjem licence. Do sada u 2015. godini tri organizatora putovanja izgubila su licencu, kažu iz Ministarstva za trgovinu, turizam i telekomunikacije, i to: "El Greko travel klub" iz Novog Sada, "Travel ekspert" iz Beograda i najskorije - "Uniko travel" iz Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: