Ugljanin: SDA uvek legitimni predstavnik Bošnjaka

Stranka demokratske akcije uvek je bila legalni i legitimni predstavnik Bošnjaka u Srbiji, izjavio je njen predsednik Sulejman Ugljanin.

Izvor: B92

Sreda, 29.07.2015.

18:49

Default images
Foto: Tanjug

Ugljanin je to izjavio povodom obeležavanja 25 godina osnivanja partije

“Ova stranka je nastala iz potrebe bošnjačkog naroda da preuzme odgovornost za svoju budućnost. Naš program je vizionarski i dugoročan, a cilj da se obezbede uslovi za opstanak Bošnjaka na ovim prostorima sa svojim identitetom i posebnostima”, izjavio je Ugljanin na konferenciji za novinare.

SDA Sandžaka osnovana je 29. jula 1990. godine, a Ugljanin je na njenom čelu od formiranja.

Četvrt veka postojanja biće obeleženo svečanom sednicom, a prema najavama Ugljanina, obeležavanje ovog jubileja trajaće do kraja godine.

Tokom svog obraćanja, lider SDA Sandžaka ponovo je podsetio da je ova stranka, uz podršku pojedinih poslanika, Skupštini Srbije podnela Rezoluciju o osudi genocida u Srebrenici.

“Od toga da li će Skupština Srbije usvojiti Rezoluciju o Srebrenici zavisi budućnost Bošnjaka. Njenim izglasavanjem država bi pružila ruku Bošnjacima i rekla im da imaju sigurnu budućnost i perspektivu kao i svi drugi građani Srbije”, rekao je Ugljanin.

Neusvajanjem Rezolucije, smatra Ugljanin, država toleriše genocid, a nacionalistima koji uživaju zaštitu srpske vojske i policije, poručuje da nastave sa zločinima nad Bošnjacima.

“Sve to predstavlja opasnost, jer će ti zločinci u Bošnjacima videti strano telo koje treba ukloniti sa ovih prostora, a Bošnjaci u vojsku i policiju gledati kao preteću oružanu silu i opasnost po život”, naglasio je Ugljanin.

On je dodao i da ga zabrinjava to što na političkoj sceni Srbije postoje lideri koji genocid u Srebrenici ne nazivaju pravim imenom i koji su učinili sve da se spreči usvajanje Rezolucije o Srebrenici u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: