Vučić: Neće biti izbora

Premijer Aleksandar Vučić je rekao da ne razmišlja o izborima i da ih neće biti, kao i da se reforme sprovode zbog građana, a ne političkih poena.

Izvor: B92

Sreda, 29.07.2015.

11:19

Default images
Foto: Tanjug

Kako je rekao, SNS nema razloga da se plaši izbora, jer bi svakako imao "oko 40 odsto", a ako narod neće to, "onda će vladati neki drugi sa mora, ili sa Štranda, ili sa Ade".

Vučić je na konferenciji za novinare govorio mahom o ekonomskim temama, ali je rekao i da se Srbija trenutno svim raspoloživim sredstvima bori za blokiranje članstva Kosova u Unesku.

"Daćemo sve od sebe da mirnim, demokratskim, političkim sredstvima blokiramo ulazak Kosova u Unesko. Smešno, pa čak i tragikomično bi bilo da Dečani ili Gračanica budu deo tuđe kulturne baštine", rekao je Vučić.

Premijer Srbije je istakao da "Srbija nije nemoćna kao što je bila".

"Ne bih precenjivao našu ulogu, ali ne bih je ni potcenjivao", rekao je Vučić.

Govoreći o situaciji u RS, Vučić je rekao da "ne gleda sebične interese Srbije" i da misli i na budućnost Republike Srpske, kao i da poziva Dodika da ponovo razmisli o referendumu.

"Obaveza Srbije je da čuva regionalni mir i stabilnost, i ja bih zamolio Dodika da još jedanput svoju odluku razmotri, to je jedino što mogu da učinim", rekao je Vučić i naglasio da je to za njega najteže pitanje, teže od ekonomskih problema sa kojima je zemlja suočena.

Vučić je rekao i će 20. godišnjica akcije "Oluja" biti veoma tužan dan za sve Srbe, ali da zvanična Srbija ne govori ništa protiv naroda Hrvatske i države Hrvatske.

"Sebi dajemo za pravo da žalimo za poginulim i prognanim Srbima. Ne možemo da zabranimo da ljudi puste suzu i zapale sveću, to je civilizacijsko dostignuće. Šta će drugi da rade, neka rade, a vidim i da im ta parada... da ne govorim dalje", rekao je Vučić.

Vučić je naveo i da nije zaboravljena platforma predsednika Tomislava Nikolića o Kosovu i Metohiji, da se o tome "razgovara i da će se razgovarati", ali da se sada čeka finiš pregovora u Briselu.

Premijer je naveo i da je Vlada Srbije formirala radnu grupu koja će pripremiti zakon o poreklu imovine, o kojem će se voditi javna rasprava.

"Radnom grupom će rukovoditi ministar pravde Nikola Selaković, a lično ću nadgledati njen rad", rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

260 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: