Sumnjive pošiljke u Oregonu, troje hospitalizovano

U nekoliko vladinih kancelarija, sudova i kancelarija šerifa u Oregonu stigle su sumnjive pošiljke koje sadrže nepoznatu supstancu.

Izvor: Tanjug

Utorak, 28.07.2015.

11:08

Default images

Nakon što su došle u kontakt s belim prahom iz pošiljke, kod tri osobe javili zdravstveni problemi i one su prebačene u bolnicu.

Federalni istraži biro (FBI) pomaže državnoj policiji Oregona u istrazi širom zemlje, čije su pokretanje vlasti juče objavile, prenosi "Raša tudej" pozivajući se na izveštaje lokalnih medija.

Portparol oregonske policije potvrdio je da su u tri okruga stigle sumnjive pošiljke, i to na 20 lokacija, mada broj lokacija još nije potvrđen.

U državnoj policiji Oregona navode da je u šerifovoj kancelariji u Grant Kauntiju došlo do incidenta kada je šerif Glen Palmer otvorio pošiljku koja mu je bila upućena, nakon čega mu je beli prah koji se u koverti nalazio izazvao promene na koži te je hitno prebačen u bolnicu na posmatranje.

Još dve osobe su prebačene u bolnicu, a za sada se ne zna u kakvom su stanju.

Lokalni mediji prenose da šerifova kancelarija i zatvorske ćelije dele isti klimatizacioni sistem, što znači da su pritvorenici i osoblje mogli da udahnu prah i eventualno se zaraze.

FBI je saopštio da je u ovom trenutku prerano govoriti o detaljima kad je reč o pismima i lokacijama na koje su stigla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: