RUS: Policajac se zakucao u vozillo da spasi decu

Ruski policajac je rizikovao život kako bi sprečio saobraćajnu nesreću u kojoj bi bili ugroženi životi desetine dece, javlja RT.

Izvor: B92

Utorak, 28.07.2015.

10:41

Default images
Ilustracija: Thinkstock

Heroj Aleksandr Kosolapov se zakucao patrolnim vozilom u automobil koji je velikom brzinom jurio iz suprotnog pravca ka konvoju autobusa sa decom.

Kosolapov je u deliću sekunde odlučio da ispreči svoje vozilo kada je video kako automobil prelazi u pogrešnu traku i približava se konvoju koji je vraćao oko 300 dece iz letnjeg kampa u Abakanu u južnom Sibiru.

Kako navode ruski mediji, Kosolapov je preživeo udes i prebačen je u bolnicu, a njegov automobil je "potpuno uništen".

"Zbog žestokog sudara patrolno vozilo je bukvalno pretvoreno u gomilu metala. Stručnjaci kažu da je čudo da je policajac i dalje živ", saopšteno je iz policije.

Automobil koji je iz zasad nepoznatih razloga prešao u drugu traku imao je pet putnika, među njima i desetogodišnje dete, a svi su prošli sa lakšim povredama.

Portparol regionalne policije Sergej Kuznjecov je rekao da je Kosolapov svestan, da se oporavlja, da je policija dobila mnogo pisama zbog svog heroja, kao i da će mu deca iz autobusa, ukoliko doktori dozvole, uskoro doći u posetu.

Protiv vozača drugog vozila je podneta krivična prijava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: